Zichtbaarheid in een nieuw jasje

‘Je bent een beetje… ja, hoe zal ik het zeggen? Een grijze muis.’

Deze opmerking kreeg ik op de middelbare school naar mijn hoofd geslingerd van een docent. Hij keek er nogal afkeurend bij, alsof hij me betrapt had bij het stelen van een fiets.

Ik was anders dan anderen, moest van de leerkracht leren om meer in de schijnwerpers te komen staan. Eerlijk is eerlijk, ik heb die vent nooit gemogen.

Introvert zijn is oké

Het was niet nieuw voor me. Ook op de basisschool was ik het stille, verlegen meisje. Ik wilde niet opvallen, gewoon, omdat mijn ouders me dit niet hadden meegegeven. Zij hebben ook nog nooit op de voorgrond gestaan. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg,” is steevast het motto van mijn moeder.

Misschien werk ik daarom in de ouderenzorg. Hier sta niet ik, maar de bewoner centraal. En ben ik daarom gaan schrijven, omdat ik mezelf het liefst verstop achter een beeldscherm.

Ik wil niet op een podium staan, alle aandacht naar me toe trekken. Het past niet bij me, maakt me zelfs bloednerveus. Toch stap ik dit jaar uit mijn comfort-zone, op mijn eigen manier. Ik heb namelijk een boek geschreven, dat voor veel mensen reuze interessant zal zijn. Helaas verkoopt mijn verhaal zich niet vanzelf.

Zichtbaarheid

Misschien heb je het al gezien. Mijn snuffert verschijnt steeds vaker op social media. Niet omdat ik mezelf zo geweldig vindt.

Ik heb zo’n 70 000 woorden geschreven over een heel belangrijk onderwerp, taboedoorbrekend, herkenbaar voor veel mensen. Het is dus van crusiaal belang dat iedereen dat weet. ‘Met mij is toch niks mis’ ligt vanaf dit jaar in de winkels.

Ga jij me helpen? Door simpelweg een reactie te plaatsen onder mijn posts, berichten te delen of te liken, doe je al heel veel.

Elly is onder andere te vinden op:

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

3 gedachten over “Zichtbaarheid in een nieuw jasje

  1. De kleuren zitten in jouw hart en die deel je nu met de wereld. Oh, ik voel een blog opkomen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: