Begin van iets nieuws

Het is bijna zover, de zoveelste herschrijf-ronde is bijna compleet. Elke dag lees ik een paar hoofdstukken, blijf veranderen, aanpassen, ook al weet ik dat ik nooit helemaal tevreden zal zijn.

Wist je trouwens dat ik de titel heb verandert? ‘Alles onder controle’ heet vanaf nu ‘Met mij is toch niks mis

In januari mag mijn manuscript naar de redacteur, een spannend moment. Wat zal ze ervan vinden? Welke fouten ontdekt ze? Moet ik nog veel aanpassen voordat het naar de uitgever gaat?

Een nieuwe uitdaging

De vakantie komt eraan. Nog een paar dagen werken en dan mag ik genieten van een hele week vrij. Uitslapen, achterstallige klusjes, wandelen en natuurlijk het verhaal ‘redactie-klaar’ maken. Maar wat doe ik als mijn schrijfwerk af is? Plannen voor een tweede boek liggen al een tijdje stil, omdat ik mijn debuutroman niet goed los kan laten. Toch vind ik het tijd voor wat nieuws. De mail over een schrijfwedstrijd een paar weken geleden, zette me aan het denken. Zou ik dit kunnen? Moet ik dit wel doen? Misschien lukt het niet.

Maar stel je voor dat het wél lukt? Anderen zullen mijn verhaal lezen, er een oordeel over vellen die positief of negatief zal uitpakken. Het is sowieso een mooie oefening waar ik in ieder geval veel van zal leren.

Cursus

Afgelopen dinsdag ben ik begonnen met een workshop, omdat ik wil leren om korte verhalen te schrijven, onder andere voor de schrijfwedstrijd. Waar moet ik op letten, wat zijn de belangrijkste onderdelen. Je zou denken dat als ik een boek kan schrijven, de korte stukken een eitje moeten zijn, maar niks is minder waar. In weinig woorden een compleet verhaal vertellen waarbij je de lezer raakt, is een behoorlijke uitdaging. De eerste lessen heb ik nu al doorgenomen, in mijn hoofd is alles al uitgewerkt. Op papier moet nog veel gebeuren, maar dat is niet erg. Ik geniet met volle teugen.

Waar het over gaat, blijft nog een tijdje geheim. Ik kan je al wel vertellen dat het deze keer geen roman wordt. Je zult op het puntje van je stoel zitten, kunt pas slapen als je weet hoe het afloopt, zelfs regelmatig onbewust je hoofd schudden of je adem inhouden. In februari moet het klaar zijn, in juni worden de winnaars pas bekend gemaakt.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: