Een interessante samenwerking

Het was 2018 toen de ideeën voor het schrijven van een boek serieuze vormen begon aan te nemen. Zoals bij alles wat ik graag wil leren, dook ik het internet op om informatie te vinden. Hoe moet het? Waar begin ik? Op welke aandachtspunten moet ik letten?

Op Facebook kwam ik een schrijfcoach tegen die een gratis workshop aanbood, “Schrijf je achterflaptekst.” Ik had het niet verwacht, maar leerde ontzettend veel van deze opvallende verschijning.

Schrijfinspiratiedag

Op 26 juni van dat jaar reed ik naar Baarn waar ik voor het eerst kennis maakte met Dé kleurrijke schrijfcoach en verschillende auteurs. Ik weet nog dat er ’s ochtends nog een gure wind stond, maar ik zat daar toch maar mooi, tussen vreemde mensen, met al mijn sociale angsten. Trots als een pauw om mijn lef schreef ik die middag een nieuw hoofdstuk en ging vol nieuwe inspiratie terug naar huis.

Commitmentgroep

Mijn motivatie om door te schrijven verdween al snel als sneeuw voor de zon, dankzij mijn depressie en de zware therapiedagen. Het was niet vreemd, want iedereen die een boek schrijft, krijgt daar vroeg of laat mee te maken. Natuurlijk was het opnieuw de kleurrijke Jolanda Pikkaart die daar een oplossing voor had; de commitmentgroep. Elke week gaf ze een webinar, waarbij we elkaar vertelden hoe het ging met schrijven. Daarna kregen we een opdracht en gingen we aan de slag. Geen afspraken, geen social media, maar verhalen bedenken.

Dé kleurrijke schrijvers

Vorig jaar is dé kleurrijke schrijfgroep in het leven geroepen; een combinatie tussen de schrijfinspiratiedag en de commitmentgroep. Een paar maanden geleden sloot ik me hier ook bij aan, want de motivatie om door te zetten blijf ik lastig vinden. Samen vormen we een groep die elkaar (online) ontmoet, aanmoedigt, tips en adviezen deelt en in april volgt zelfs het eerste kleurrijke boekengala, waarbij zes auteurs hun eindproduct mogen presenteren. Het boek van Esther van der Ham, is al klaar. Op 9 oktober 2021 ben ik aan de beurt, tot die tijd zit ik natuurlijk niet stil.

Bloggen

Iedere week schrijft één van de kleurrijke schrijvers een blog, wat verschijnt op de website. Het is zeker de moeite waard om ze eens te lezen. Het is natuurlijk nóg leuker om de facebook-pagina te liken, om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

Voor mijn trouwe fans blijf ik natuurlijk ook schrijven, over mijn vorderingen, zomaar een dagelijkse gebeurtenis of iets wat te maken heeft met het onderwerp van mijn boek.

En soms, als ik mazzel heb, gebruikt iemand mijn verhaal, zoals DSM-meisjes vandaag heeft gedaan, want wat extra reclame kan ik heel goed gebruiken.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: