Imperfecte cirkel

Ken je dat, die dagen die zomaar voorbij gaan? Zinloze momenten waarbij het druilerige weer een spiegeling lijkt van je stemming?

Zodra de dagen korter worden, de zon zich nauwelijks nog laat zien en de bomen hun bladeren verliezen, verlang ik vaak naar een winterslaap. Languit op de bank, gordijnen dicht, deken over mijn hoofd en wachten tot het voorjaar begint.

Natuurlijk, de herfst is prachtig. Natte grasvelden ruiken heerlijk, de kleuren zijn schitterend, de paddenstoelen zorgen voor magische beelden. Als hobby-fotograaf vind ik herfstwandelingen altijd weer bijzonder.

Toch kost het me in het najaar en in de winterperiode extra veel moeite om op gang te komen, voldoende energie te vinden, mezelf vooruit te slepen. Alsof mijn lichaam alleen kan functioneren bij zonlicht. Gelukkig verdwijnt een winterdepressie langzaam weer zodra de eerste krokussen hun kopje laten zien.

Maar wat zou je doen als deze duistere periode in de lente voortduurt? Of de zomerzon haar doel mist, de mogelijkheid om voluit te genieten voorgoed verdwenen lijkt? Vertel je dit dan tegen iemand?

Praten over psychologische klachten is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Angst, schaamte of negatieve gedachten houden hen tegen. Terecht?

De #IkBenOpen campagne (5 tot en met 10 oktober 2020) moedigt ons aan om onze mentale gezondheid bespreekbaar te maken, door een imperfecte cirkel te delen op social media. (Meer weten over deze campagne? Klik dan op deze link)

Deze campagne is een mooi initiatief. Vorig jaar deed ik mee door onderstaand filmpje te delen:

Klik op de afbeelding om de video af te spelen.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: