Vogelvrij

Misschien ken je het wel; na een drukke, vermoeiende periode kun je even op adem komen. Eindelijk is er weer tijd om op te ruimen, die hobby weer op te pakken waar je geen tijd voor had, dat ene boek uit te lezen, eens uitgebreid te koken, een grondige schoonmaakbeurt voor zowel de boven- als de benedenverdieping, de administratie te doen, op bezoek te gaan bij …

In mijn onderbuik zit een zwaar, kloppend gevoel, alsof er iets in zit wat er met veel geweld uit probeert te komen. Als ik me voorzichtig beweeg, blijken al mijn spieren zich te hebben aangespannen. Mijn hersenen maken overuren, zijn overprikkeld. Gebeurtenissen, gesprekken, tegenslagen van de afgelopen periode, passeren de revue, voor de zoveelste keer. Het helpt me geen zier, toch blijven ze maar malen. Oh, en dan zijn er nog al dingen die ik nog moet doen. Waar moet ik beginnen? De energie sijpelt steeds verder uit mijn lijf. Ik laat me op de bank zakken en voor ik het weet, is mijn vrije dag verstreken, zinloos, met nog steeds die knagende gejaagdheid.

Dit gebeurt me te vaak. Niet vooruit komen, uitgeput zijn van dagelijkse beslommeringen. Behalve vandaag. Oké, het kost me wat moeite, maar dat is niet erg.

Onder het stof vind ik een JBL-speaker, zet hem op de eettafel en zoek op mijn telefoon mijn favoriete playlist. Apparaten koppelen, volume omhoog en …

Beide handen en voeten bewegen automatisch mee op het ritme van de muziek. Mijn heupen twijfelen nog, maar wiegen dan toch mee. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht en voor ik het weet, zing ik met de zangers en zangeressen mee. Gelukkig is er, behalve de huisdieren, niemand thuis, want er schort nogal wat aan mijn zangkunsten. Maar ach, het helpt.

De energie komt terug, mijn hartslag vertraagt en de katten komen uit hun slaapplek om van dichtbij te bekijken wat ik sta te doen. Ze verklaren me vast voor gek, al kan dat me weinig schelen. Binnen een paar minuten heb ik, dansend, verschillende klusjes gedaan, verdwijnt de drukte in mijn hoofd wat naar de achtergrond en kruip ik achter mijn laptop. Het is tijd om aan mijn tweede boek te werken.

Wat doe jij om tot rust te komen? Laat jouw oplossing weten in de reacties hieronder, zodat we elkaar kunnen helpen.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: