Baby’s en boeken

Voor het eerst ergens aan beginnen doe je niet zomaar. Iedereen die kinderen heeft, zal vast nog wel weten wat er allemaal aan vooraf ging voordat het kleintje geboren werd.

Ik weet nog goed dat wij vier jaar geleden twee kittens in huis namen. Niet helemaal hetzelfde als een kind, maar in dit geval aardig met elkaar te vergelijken. Ook dit was niet zomaar een impulsaankoop, want waar haal je ze vandaan? En wat zijn onze wensen? We zochten informatie op, spraken andere mensen en bezochten een voorlichtingsavond over de aanschaf en opvoeding van kittens.

Al snel ontdekten we dat zo’n harige peuter in huis nogal wat aandacht vergde. Terwijl wij werkten, moest het beestje natuurlijk veilig zijn. We leerden dat ze stroomdraden door konden bijten en overal in, onder en achter kropen. Konden we hem of haar wel tegen alle gevaren beschermen?

Een kat uit het dierenasiel is vaak de buitenlucht gewend, maar wij willen geen straatkat, dus dit was geen optie. Wij willen een huisdier dat binnen blijft. We kopen hem tenslotte zodat hij ons gezelschap kan houden en niet de rest van de buurt. Dan toch maar een pasgeboren katje? Maar goed, dan moesten we er wel twee kopen, het liefst uit hetzelfde nest.

Op de website van het dierenasiel in Waalwijk, stonden twee kittens. Ze waren tijdelijk opgevangen in een pleeggezin. We waren op slag verliefd en met de grote vakantie in het vooruitzicht, gingen we aan de slag. We verdiepten ons in de aanschaf, de opvoeding, maaltijden en alles wat zo’n kleintje nodig heeft aan verzorging. We verbouwden een kamer tot kattendomein waar ze konden verblijven als wij niet thuis waren, zodat we zeker wisten dat hen niks kon overkomen.

Meteen de eerste dag van onze zomervakantie gingen we al vroeg op pad, een reismand op de achterbank. We troffen twee drukke, nieuwsgierige pluizenbollen aan. Ze sloopten daar de hele inboedel, maar ze waren zó schattig dat we niet anders konden dan ze meenemen.

Mijn boek

Met het schrijven van een boek werkt het ook zo. Hoe begin je met je verhaal? Waar moet je op letten? Allemaal vragen waar ik eerst antwoord op moest hebben voordat de eerste letter op papier kwam. Stap-voor-stap leerde ik dat een manuscript niet hetzelfde is als een verslag. Dat ik de tekst zó moet formuleren dat jij op een bloedhete zomerdag koude vingers kunt krijgen, omdat de hoofdpersoon een sportles in de sneeuw krijgt.

Ik leerde mezelf bepaalde technieken aan, ontwikkelde mijn eigen schrijfstijl, leerde mensen kennen die zichzelf, net als ik, auteur mogen noemen.

Twee jaar geleden begon ik met mijn droom die nu “Alles onder controle” heet. En nu het verhaal klaar is, weet ik dat er nog een lange weg te gaan is voordat het ook écht een boek is. Ik heb ontelbare momenten gehad dat ik ermee wilde stoppen, gewoon omdat ik twijfelde aan mezelf en mijn verhaal. Toch pakte ik keer-op-keer de draad weer. Eindelijk begint het einde langzaamaan in zicht te komen.

Ook nu moet ik me weer verdiepen in de vervolgstappen. Herschrijven, de juiste uitgever vinden, een redacteur die de puntjes op de spreekwoordelijke “I” zet, een proefdruk, boekpromotie, de voorbereidingen voor de presentatie, kortom; er komt nog veel kijken bij het schrijven, publiceren en verkopen van mijn boek. Wanneer het klaar is? Dat blijft nog even spannend.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is veertig jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op 9 oktober 2021 verscheen haar debuutroman 'Met mij is toch niks mis'. Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: