Verwachtingen – Deel 2

De wasmachine piept, precies op tijd. Vlug wrijf ik met een dweil de tegels van de toiletvloer schoon en bekijk het resultaat. Tevreden loop ik naar de keuken, pluk het wc-matje tussen de schone was uit en ren terug naar de kleine ruimte.

Dit is een vervolg op mijn vorige blog: “Verwachtingen.”

Heel de ochtend ben ik al bezig met de grote schoonmaak. De ramen zijn gezeemd, alles is opgeruimd en gepoetst, zelfs de vaatwasser staat aan. Ik moet alleen nog stofzuigen, daarna is het tijd om uit te rusten.

Ik graai net in het vochtige wasgoed als de bel gaat. Zullen ze er al zijn? Het is pas half drie. Met een zucht laat ik alles los en sprint naar het halletje. Ja hoor, ik herken hun postuur onmiddellijk. Bah, de troep op de grond wilde ik graag opgeruimd hebben voordat ze kwamen. Mijn moeder kan nogal kritisch zijn.

Ze komen om over mijn boek te praten. “Alles onder controle” is een verhaal die voor zeventig procent verzonnen of aangedikt is, de rest is echt gebeurt. Heb ik mijn moeder gekwetst? Heeft zij stukken herkent of verwacht ze dat ik onderdelen schrap? Aan de ene kant ben ik niet zo bang voor dit gesprek, toch knaagt een vervelend stemmetje. Waar wil ze het over hebben?
Een glimlach verbergt mijn ware gedachten, opgewekt laat ik mijn moeder en stiefvader binnen. Een knuffel? Tja, dat Coronavirus. Ik haal mijn schouders op en sla een arm om haar heen. Ook mijn stiefvader begroet ik met een zoen op zijn wang.

‘Koffie?’

Natuurlijk, vooral mijn stiefvader lust altijd wel een bakkie. Een paar minuten later zitten we met z’n drieën naast elkaar. Ik vouw mijn benen onder mijn billen en blaas voorzichtig in de hete mok.

‘Nou, ik heb je boek gelezen,’ begint mijn moeder. Haar stem kraakt, alsof haar keel is dichtgeknepen. Daarna volgt een reeks aan woorden die weinig toevoegen. Het bekende ratelen wat betekent dat ze zenuwachtig is.

‘Ik vind dat je het verrèkte knap geschreven hebt.’

Mijn mondhoeken kunnen niet verder omhoog. Een compliment uit haar mond is vrij uniek, er moet dus wel een kern van waarheid in zitten. Mijn moeder heeft het helemaal gelezen. Zelfs mijn stiefvader, die zelden een boek aanraakt, heeft zich er in een dag tijd doorheen geslagen. Ze willen onder andere weten of ik een dagboek heb bijgehouden en wie Tim is. Het is haast niet uit te leggen dat Tim, net als Sophia, verzonnen personages zijn. Ik heb geen broer, Tim bestaat dus niet. Daarom is het een roman en geen autobiografie. Ik probeer hen uit te leggen waarom ik dit fictieve familielid er in verwerkt heb. Een lastige klus, omdat zij niet Sophia, maar mij voor ogen hadden. Ook mijn stiefvader, die niet eens in het verhaal voor komt, geeft toe dat hij geraakt is. Heeft hij het wel goed gedaan vroeger?

Ik heb geluisterd, hun vragen beantwoord en duidelijk gemaakt dat ik hen niks verwijt. Mijn persoonlijkheidsstoornis is een samenloop van verleden, karakter en gevoeligheid. Een verhaal met een verdrietig randje, maar hopelijk ook met een mooie boodschap, wat jij dit jaar al kunt lezen.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Eén opmerking over 'Verwachtingen – Deel 2'

  1. Wauw het beste , belangrijkste compliment dat je kon krijgen!
    Kun je mooi in je zak steken meid!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: