Verwachtingen

“Alles onder controle” is enigszins gebasseerd op mijn eigen leven. Mijn verleden loopt als een rode draad door het verhaal heen. Een groot deel is verzonnen of aangedikt, maar voor mensen die me kennen, zullen er zeker herkenbare stukken in zitten. Mijn vriend, mijn ouders, de therapeuten, zij zijn allemaal onderdeel van mijn aankomende boek. Tijdens het schrijven heb ik hier heel veel mee geworsteld. Vanaf het begin weten ze dat ik aan het schrijven ben, ze kennen het onderwerp en hebben dus allemaal hun eigen ideëen hierover. Stel je voor dat zij gekwetst raken door wat ze lezen? Of dat er dingen in beschreven staan die ze helemaal niet willen?
Mijn vriend is geen lezer. Toch weet hij precies wat er er in staat. We praten er regelmatig over, dus voor hem zijn er geen geheimen. Voor mijn moeder daarintegen geldt dit niet. We spreken elkaar nauwelijks en al onze gesprekken gaan over het weer, de koetjes en hun kalfjes. Het is daarom erg spannend om te horen wat zij van mijn werk zal vinden.
Een paar weken geleden heeft zij mijn manuscript ontvangen, dezelfde dag begon ze al met lezen. Enkele dagen later belde ze me op. Kennelijk heeft mijn tekst nogal wat stof doen opwaaien. Gisteren kwam ze langs om te praten over mijn/ons verleden. Wat ik daarvan moest verwachten, was moeilijk te zeggen.

Wil je weten hoe dit gesprek is verlopen? Ik vertel het je binnenkort op mijn Facebook pagina van Alles onder controle.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

%d bloggers liken dit: