Update

Het is het jaar 2020. De spanning stijgt, de druk wordt opgevoerd. Hoe ver ben ik met mijn boek?

De afwerking van “Alles onder controle” is begonnen. Na een intensief traject van schrijven, personages bedenken en verhaallijnen uitwerken, ben ik eind vorig jaar gestart met het herschrijven. Het is een flinke klus om mijn werk en het schrijven te combineren. Thuis is het af en toe een flinke puinhoop. Klusjes blijven veel te lang liggen. Alles draait om mijn boek. Samen met mijn proeflezers begint het echt al vorm te krijgen, maar ik ben nog lang niet klaar.

Het verhaal heb ik verdeeld in tien delen. Elke week spit ik er eentje door. Aankomende week start ik met het tiende en dus laatste stuk. Zal het goed aflopen met Sophia? Ik hoop vooral dat dit tot het allerlaatste hoofdstuk spannend blijft.

Eind januari gaat mijn manuscript naar mijn schrijfcoach, die inmiddels al een paar maanden zit te springen van nieuwsgierigheid. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren. Langdradige stukken moeten ingekort worden. Een interessant element, waar ik voorlopig niks over vertel, heeft nog wat aandacht nodig. Kortom; er moet nog veel gebeuren.

En daarna?

Ik verwacht dat ik, na de beoordeling, een paar weken nodig heb om er écht een boek van te kunnen maken. Een schrijfcoach ziet nou eenmaal dingen die mijn proeflezers en ik over het hoofd hebben gezien. Gelukkig maar, anders zou haar functie maar zinloos zijn. Een redacteur en een uitgever komen ook nog aan de beurt. Alles moet perfect, zodat jij straks een mooi boek in handen hebt.

… wordt vervolgd.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: