Vakantie

Weet je waar ik tot twee jaar geleden nog nooit bij stil heb gestaan? Als je langdurig in de ziektewet zit, mis je de dingen zoals vakanties. Je bent elke dag vrij, omdat herstellen en rust op dat moment prioriteit hebben. Elke dag is hetzelfde. Het ritme van je week wordt bepaald door de mensen die wél werken of studeren. Of door de afspraken die je hebt met specialisten die je helpen om weer beter te worden.

Vorig jaar werd me duidelijk hoe waardevol zo’n vakantie eigenlijk is. Het betekent dat je deel uitmaakt van de maatschappij. Je hoort ergens bij en mag jezelf nuttig maken. En dit wordt beloond met een paar weken vrij. Zodra je niet meer kunt werken, valt dit allemaal weg.

De aankomende vakanties en feestdagen ontgingen me vaak volledig, totdat het zover was. En dan was alles om me heen ineens anders. Caravans werden schoongemaakt en achter auto’s gekoppeld, scholen waren verlaten en ook thuis verliepen de dagen niet meer zoals ik gewend was. Mijn vriend bleef thuis. We sliepen uit, gingen uitstapjes maken en klusjes die al veel te lang waren blijven liggen, werden nu afgemaakt. Na al die maanden dat ik overdag alleen was, brachten we onze tijd ineens weer samen door. En toch miste ik dat typische vakantiegevoel. Samen aftellen tot het eindelijk zover was. Het plannen van activiteiten. En balen dat het veel te snel voorbij was.

Nu, na bijna twee jaar thuis te zijn geweest, ben ik weer aan het re-integreren. Met vallen en opstaan. Hopen dat ik snel weer volledig mee kan draaien en daarna ontdekken dat het toch niet zo snel gaat als ik zou willen.

Ach, achter de schermen gebeurt er van alles, maar dat is nu even niet belangrijk. Want eindelijk kan ik weer zeggen: ‘Ik heb vakantie!’ Niks moeten. Onbezorgd genieten van een paar vrije weken. Het weer zit mee en de eerste dagen waren heerlijk.

Volg jij mijn Facebook pagina “Elly schrijft” al? Hier vind je ook een kleine selectie vakantiefoto’s.

Ben je benieuwd naar de vorderingen van mijn boek “Alles onder controle”? Klik dan hier

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is veertig jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op 9 oktober 2021 verscheen haar debuutroman 'Met mij is toch niks mis'. Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: