Dromen

Soms is het fijn om stil te staan bij datgene wat nog moet komen. Een plan voor de toekomst. Dromen over later. Een wens. Een mooie gebeurtenis die op de planning staat. Je herkent het vast wel.

Ook al is mijn boek nog lang niet klaar, toch hou ik me wel eens bezig met die ene dag. Dat moment dat ik mijn boek vast kan houden. Daar, op het podium. Stralend van trots. Een prestatie waar ik hard aan heb gewerkt. Vieren dat ik het eindresultaat in mijn handen heb en het eindelijk door iedereen gelezen kan worden.

In mijn hoofd heb ik het plaatje al aardig compleet. Ik weet nu al wie ik uit wil nodigen. Mensen die zeker niet mogen ontbreken op mijn feest. Eregasten. Mensen die als personage in mijn verhaal zijn verwerkt, maar ook vrienden en kennissen die tijdens het schrijven van mijn boek een belangrijke rol hebben gespeeld. Ik wil een fotograaf, iemand die de presentatie filmt en natuurlijk wil ik ook dat er pers aanwezig is. Kortom; alles waar mijn persoonlijkheidsstoornis het absoluut niet mee eens is. Maar ach, iets wat ik tijdens mijn proces wel heb geleerd, is dat ik psychische klachten heb, maar ze niet ben. En daar mogen alle angsten het mee doen.

Maar waar gaat deze boekpresentatie plaatsvinden? Wat is een geschikte locatie? Dat is voor nu nog een hele grote vraag. En daarom ben ik afgelopen week gaan wandelen. Langs straatjes waar ik niet zo heel vaak kom.

Een partyzaal heb ik niet gevonden, wel dit hele oude huis. Onbewoonbaar. Tochtig. Gevaarlijk.

20190430_160133 20190430_160120

Nee, het is geen plek waar ik mensen uit zal nodigen. Toch raakt het me. Dit vervallen huis lijkt verdacht veel op het leven van Sophia. Een plek waar je niet wilt zijn. Waarbij de ramen altijd gesloten zijn uit angst voor wat anderen van haar vinden. Niet te vertrouwen, onvoorspelbaar en verwoest. Het is zinloos, nutteloos en vooral een plek waar veiligheid en rust ver te zoeken zijn.

Dit is één van de vier arbeidershuisjes in Waalwijk die binnenkort gesloopt gaat worden. Renoveren is niet meer te betalen. Nu maar hopen dat het voor Sophia wat beter zal gaan verlopen.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Eén opmerking over 'Dromen'

  1. Heel mooi plekje meis! Maar wat jammer dat het niet meer gerenoveerd kan worden, dat geld hierin een issue is, erg jammer!

    Maar wat ik kijk ik uit naar je boek! Ik ben zo benieuwd naar het verhaal!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: