Contrasten

Het is druk in het centrum. Veel mensen zijn op de been. Logisch, het is er prachtig weer voor. Terrasjes zitten overvol en in de fietsenstalling is het ook al aardig druk.

In mijn hoofd zit mijn boodschappenlijstje. En zodra ik deze in mijn hoofd repeteer, bots ik zowat tegen een boekenstandaard op wieltjes. Verschrikt kijk ik naar de eigenaar die dit ding zomaar midden op de stoep heeft neergezet en ik zie in mijn ooghoek twee mannen in pak. Wit overhemd, zwart jasje. Het zijn mensen die het bijbelse paasverhaal promoten.

Een paar meter verder, vlak voorbij de ingang van de Albert Heijn, staat een meisje, in een paashaaspak. Lang niet zo zelfverzekerd als de mannen die buiten stonden, ondanks het masker dat haar onherkenbaar maakt.

Ze hebben allemaal hun eigen waarheid. Pasen is voor de één de kruisiging van Jezus Christus en voor anderen het feest van de eitjes.

Op mijn gemak wandel ik door de winkelstraat. Een platenbeurs op het plein trekt verschillende bezoekers, maar de meeste mensen kiezen toch voor een plekje in de zon of de schaduw. Wat ziet het er toch gezellig uit. Warme kopjes koffie en ijskoude glazen bier worden geserveerd.

Ineens valt het me op hoe groot het verschil in kleding is. Ik zie mensen die hebben gekozen voor een korte broek en topje, terwijl anderen nog geen afstand konden nemen van hun dikke jas, vest en sjaal. Het verwonderd me hoe groot het verschil is.

Ach, ieder heeft zijn eigen voorkeur. En zolang we elkaar er niet om veroordelen, zou het zomaar een beetje beter gaan in de wereld, toch?

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is veertig jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op 9 oktober 2021 verscheen haar debuutroman 'Met mij is toch niks mis'. Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: