Alles onder controle. Toch?

De twijfel is enorm geweest. Moet ik dit wel doen? Na een week vol onzekerheid en het afwegen van de voor- en nadelen, heb ik gisteren de knoop doorgehakt.

Het grootste probleem was de angst voor wat anderen ervan zouden vinden. Het maakt me kwetsbaar en daar hou ik niet van. Nou ja, ik vind het eerder lastig. Want stel dat mensen commentaar hebben? Ik kan niet zo goed omgaan met kritiek.

Buikpijn om alle dingen die heel misschien zouden kunnen gebeuren. Bekenden die me ineens niet meer aardig zouden vinden. Onbekenden die me zouden uitmaken voor zeikerd of watje. Het gaf me een gejaagd onderbuikgevoel.

Maar waarom toch de keuze om het wel te doen?

Ik ben wie ik ben. En, net als ieder ander, heb ik zo mijn beperkingen. Aan de buitenkant zie je daar niks van. Heel fijn, maar soms ook best lastig. Vooral als je niet durft toe te geven dat je iets eng vindt.

De campagne “Hey, het is oké. Maak het bespreekbaar.” heeft me nieuwe inzichten gegeven.


Ho wacht. Weet jij wel waar dit over gaat? Ik heb het over dit filmpje:

Alles onder controle. Toch?


Schaamte voor mijn psychische problemen betekent dat ik mezelf niet belangrijk vindt. Het is een signaal dat zegt dat ik niet goed ben, zoals ik nu ben. Maar zou het niet een stuk makkelijker worden om mezelf te kunnen accepteren?

Ik ben er klaar mee. Ik wil me niet meer verschuilen achter de hoofdpersoon in mijn boek. “Alles onder controle” gaat over Sophia, maar ook een beetje over mij.

 

Laat je me weten wat je hiervan vindt? Dat zou ik erg op prijs stellen.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: