Lente in Waalwijk

Op een zonnige zaterdagochtend wandel ik, net als elke week, naar het centrum van Waalwijk. Soms heb ik wat nodig. Vandaag niet. Misschien toch een nieuwe jas? Ach nee. Dan maar even naar de boekenwinkel in de straat. Dromen van het moment dat ook mijn boek hier een mooie plek zal krijgen. Zal die tijd ooit komen?

De terrasjes maken zich klaar voor de bezoekers die gaan komen. Het is net elf uur geweest. Vanmiddag, als het wat warmer is, zullen mensen waarschijnlijk moeten zoeken naar een plekje. Er worden tafels gepoetst, vuilniszakken buiten gezet en groepjes mensen hebben zich verzameld voor een gezellig onderonsje. Vrolijke bedrijvigheid. Blije gezichten. Een typisch beeld dat hoort bij de beginnende lente.
Toch blijf ik niet lang. Bij het zien van al die lege panden hebben mijn handen zich gebald tot vuisten. Zelfs de winkel die in mijn dromen mijn boek zou gaan verkopen, is niet open. “Gesloten” staat er met geprinte letters op een wit briefje dat aan de deur is geplakt. Verdorie! Zij ook al?

Om mijn uitstapje af te sluiten, verlaat ik de winkelstraat en loop door naar het wandelpark dat er vlak naast ligt. Onderweg zie ik dat verschillende bloemenwinkels de planten met hun prachtigste kleuren al buiten hebben gezet. Wauw! Onmiddellijk ontspannen mijn vingertoppen zich weer.
Ik steek de straat over en kom langs twee enorme bakken die vol staan met viooltjes. Meteen beginnen mijn mondhoeken te krullen. En het wordt nog beter, want het pad dat naar het park toe loopt is voorzien van enorme hagen. Ze vormen een ereboog. En als je goed kijkt, zie je al hele kleine knopjes. Nog een paar weken en dan is er van de houten stammen niks meer te zien. Van alle voorgaande jaren weet ik nog hoe bijzonder het is om daar onderdoor te lopen.

In het park hebben verschillende mensen hun vrije ochtend opgegeven om de tuintjes op te knappen. Felgekleurde gele emmers staan her en der verspreid en overal worden dorre bladeren weggehaald. Er wordt geschoffeld, gesnoeid en geveegd. Je kunt van die Brabanders zeggen wat je wilt, maar dit vind ik een prachtig initiatief. Vrijwilligers die tijd vrij maken, zodat wij kunnen genieten van dit mooie stukje aangelegde natuur, zomaar, in het midden van de stad.
Ik besluit te gaan zitten op één van de bankjes. Alles staat hier in bloei. Het gras is goed bekomen van de droogte van vorig jaar. Madeliefjes geven wat extra kleur aan de groene velden. Het water glinstert onder de zonnestralen. Narcissen, hyacinten, krokussen en blauwe druifjes zijn uit hun bollen gekomen en ook de bomen en struiken laten hun bladeren zien. Daar, een stukje verderop, is zelfs een pracht exemplaar met roze bloesem. En overal om me heen hoor ik vogels. Het bezorgt me lentekriebels. Ik sluit mijn ogen en geniet. Eventjes maar. Twee jongens komen langs me gescheurd op hun fiets. Hey, mag dit wel? Ach, ze doen er niemand kwaad mee.

Ik sta op. Het is tijd om de stilte te verlaten en mijn wasje buiten te hangen.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: