Slapen

Ik moest het eerst twee keer lezen. Zie ik dat nou goed? Internationale dag van de slaap?

Jazeker, aanstaande vrijdag mogen we, volgens de organisatoren, lekker lang blijven liggen. In België tenminste. Ik ontdekte al snel dat hier in Nederland vooral de aandacht gevestigd wordt op de slaapproblemen. En, volgens het artikel dat hierover ging, zijn dit er nogal wat.

Ik moest meteen denken aan de verhalen van Doornroosje, de schone slaapster in het bos en pater Langslaper. Zelfs in verhalen wordt er dus over gesproken. Maar waarom is een goede nachtrust toch zo belangrijk?

Op de website van GezondNu.nl las ik een stuk waarin de belangen van goed slapen werden uitgelegd:

“Slaap je goed? Dan voel je je overdag uitgerust, vrolijk, fit, alert en levenslustig. Ja, je zit gewoon veel lekkerder in je vel. Maar kamp je met slaaptekort, dan wreekt dat zich binnen afzienbare tijd. Niet alleen ben je moe, lusteloos en chagrijnig, maar ook ondermijn je je gezondheid.” – Albert Sonnevelt

Ook Sophia heeft een flinke periode slecht kunnen slapen. Vooral het piekeren hield haar wakker met alle gevolgen van dien.

‘Je hebt een burn out,’ had de psycholoog tegen haar gezegd. ‘Het is belangrijk dat je op tijd je rust pakt.’ En dus is Sophia, op advies van haar therapeut, ook overdag gaan slapen. Elke middag een uurtje. Totdat het beter met haar ging. Het hielp zelfs om ook ’s nachts weer beter te slapen.

In mijn ooghoek zie ik onze katten liggen. Allebei met hun ogen dicht. Ook zij begrijpen de kunst van een dutje. Heerlijk toch!

27983436_1686966251361762_5600777165395533063_o

Voor nu wens ik je nog een mooie dag toe en voor straks: Oogjes dicht en naveltjes toe. Slaap lekker. – Meneer De Uil

 

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

2 gedachten over “Slapen

  1. Leuk stukje Elly….en ja, zeker de katten snappen precies hoe het werkt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: