Een nieuw leven?

Vandaag ben ik gaan schrijven. Niet aan mijn boek. Zomaar. Een verhaaltje. Het werd een spel van woorden en zinnen. Nieuwsgierig? Hier vind je het resultaat:

Jarenlang stond hij hier nu al. Tevergeefs wachtte hij op betere tijden. Zijn arme rug moest elke dag een zware stapel kledingstukken dragen. De warme, zachte badjas, maar ook vesten, broeken en noem het maar op. Zijn zwart gelakte poten waren inmiddels grijs geworden van de dikke laag stof. En de oceaanblauwe bekleding zat vol met haren en andere kleine vuildeeltjes. Het schemerachtige hoekje waar hij stond was de enige plek in huis dat hij kende. En inmiddels was hij dit alles zàt. Spuugzat!

Hij droomde ervan om ooit eens in het licht te staan. Niet als verzamelplek voor gedragen kleren, maar om te doen waar hij voor gemaakt was.
Elke nacht droomde hij van een ander, beter leven. Maar zijn enige lichtpuntje was dat ene moment per week dat die grote stapel kleding werd weggenomen, zodat hij even zijn rug kon strekken. Heel even maar, want binnen een paar minuten werd er weer iets over hem heen gegooid.

Maar vandaag is het anders. Net als elke week, word ook nu weer alles van hem afgehaald. Ongezien wil hij zich vlug even uitrekken, als hij ineens aan zijn armen wordt opgetild. Oei, dat was lang geleden. Grote vlokken stof dwarrelden om hem heen en hij moet zijn best doen om niet te gaan niezen. Een stukje verderop wordt hij weer neergezet en hij kijkt zijn ogen uit. Het is hier een stuk lichter en frisser dan op de plek waar hij al die tijd had gestaan. Hij haalt diep adem en schrikt. Want een krachtige luchtstroom zuigt hard aan zijn blauwe stof. Elk hoekje wordt geraakt. En vervolgens kietelt er een borsteltje over de rest van zijn lijf. Opgelucht, dat het zuigende monster klaar is met kriebelen, bekijkt hij zich eens goed in dit heldere licht. Maar net als hij wil zien wat er met hem is gebeurt, glijdt een warme, natte doek over zijn ijzeren geraamte. Een aangename rilling glijdt door hem heen.

Is dit dan de grote dag? Zal zijn droom eindelijk uitkomen?
Opnieuw wordt hij opgetild en in het midden van een mooi verlichte kamer gezet. Hij voelt een scherpe nagel in zijn rug. Auw! Een stem in de verte roept. De nagel maakt zich los en zet zich een paar centimeter verder opnieuw vast. Potverdikke! Dit was in zijn dromen toch nooit gebeurt. Hij zucht. Een gevoel van hevige teleurstelling overspoelt hem.
Dan voelt hij ineens iets dat bovenop hem springt. Vier pootjes lopen rondjes op zijn zitting en dan voelt hij een heerlijk zacht en warm lijfje dat gaat liggen en een zacht knorrend geluid laat horen. Hij giechelt even en tevreden sluit hij zijn ogen. Zijn droom is uitgekomen.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

2 gedachten over “Een nieuw leven?

  1. Wat een ontzettend leuk verhaaltje!! Je gaat alle kanten mee uit, het is spannend, aangrijpend, leuk en lief! Dit hele korte verhaaltje heeft me net zo veel geboeid als een dikke spannende thriller van Stephen King! Chapoo!!! ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: