Schrijfinspiratiedag

Vorige maand had ik me aangemeld en gisteren was het dan zover. Samen met Jolanda Pikkaart (dé kleurrijke schrijfcoach) en vier andere deelnemers heb ik mijn dag doorgebracht in een prachtig natuurgebied in Baarn.

Van tevoren had ik geen idee wat me te wachten stond, maar ik volg Jolanda al een tijdje en heb inmiddels wel ontdekt dat het voor haar geen probleem is om mensen te inspireren. Iets wat ik dringend nodig had om verder te kunnen schrijven aan mijn boek.

De zon scheen, maar er stond ook een behoorlijk koude wind. Gelukkig had ik ’s morgens allerlei laagjes kleding over elkaar heen aangetrokken, dus ik was gekleed op elk weertype. Ik hoefde me hier in ieder geval niet door af te laten leiden.

Ik had Sophia, de hoofdpersoon uit mijn boek, meegenomen. Wat doet zo’n dag met haar? Een vreemde omgeving met onbekende mensen is voor iemand met sociale angsten natuurlijk een enorme uitdaging. Wat voelde ze? Had ze een manier bedacht om het voor zichzelf wat makkelijker te maken, of liet ze zich leiden door haar gedachten? Hoe verliep het contact met de anderen? En op welke manier gaf zij invulling aan de opdrachten die we kregen?

We hebben bijvoorbeeld een zeswoorden-verhaal mogen schrijven, onder het motto “Schrijven is schrappen”. Sophia heeft onder andere de volgende kleine verhaaltjes  geproduceerd:

“Vreemdeling, wat vind je van mij?”

“Negatief zelfbeeld. Help! Op een foto.”

“Schrijven als perfectionist is niet ideaal.”

Dat laatste was wel ècht een dingetje. Met pen en papier maak je nog wel eens foutjes die je niet meer onzichtbaar kunt herstellen. Er ontstaan dan al razendsnel krassen en dat ziet er natuurlijk niet uit. En omdat er ineens zoveel woorden in mijn hoofd kwamen borrelen die er heel graag uit wilden, was mijn handschrift ineens ook niet zo netjes meer.

Gelukkig had ik mijn tablet bij me. En naast alle schrijfopdrachten die we kregen, liet ik me inspireren door alles wat Sophia zag, rook, voelde, dacht, enzovoorts. Zelfs het kleine rupsje dat tijdens het typen voorbij kroop, zorgde voor genoeg creatieve voeding. Sophia kreeg de ruimte om te vertellen wat haar belevingen waren en de komende dagen zal ik dit allemaal gaan uitwerken.

Wil jij weten wat Sophia van deze dag heeft gevonden? Het krijgt een plekje in mijn boek. Tot die tijd blijft het ons geheim.

 

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Eén opmerking over 'Schrijfinspiratiedag'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: