De spanning stijgt

Het is nog vroeg. Buiten is het donker, in huis is het stil. Ik nestel me samen met mijn laptop en de vers gezette beker koffie in de hoek van de bank. Dit is mijn moment.

Misschien herken je dit wel:

Je slaat de eerste bladzijde van een boek open. Het eerste woord nodigt je uit om de eerste zin te lezen. En na de derde regel heeft het verhaal je gevangen. Een val, een lange schaduw die wegrent. Een voorwerp dat, vlak voor de hoofdpersoon, blinkt in het maanlicht. Je zit op het puntje van je stoel. De nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je  verder wilt lezen. Wie is die schaduw? Wat is dat glimmende ding?

Deze keer ben ik niet de lezer, maar de bedenker van dit verhaal. Een verzinsel dat zomaar begon met één woord, werd gevolgd door één zin en nu ik de eerste vijfhonderd woorden heb geschreven, weet ik zelf nog steeds niet waar dit zal eindigen. Ik laat me volledig verrassen door mijn eigen fantasie.

Begin deze week besloot ik me te gaan storten op het schrijven van een thriller. Even werken aan een totaal ander verhaal. Het schrijven van een psychologische roman is emotioneel best zwaar. Ik voel me verweven met Sophia, de hoofdpersoon. Ik denk wat zij denkt, ervaar elke gebeurtenis alsof ik die zelf beleef en kruip dus voor even in het hoofd van Sophia. Ik word meegesleurd door haar angst, haar verdriet en al haar andere emoties. .

Het is tijd om verder te schrijven aan dit onbekende mysterie.

Ben jij, net als ik, benieuwd hoe dit nieuwe verhaal zich gaat ontwikkelen? Hou dan mijn blog in de gaten. Binnenkort zal ik het resultaat met jullie delen.

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: