Deel 2

Dit is deel 2 van de uitleg over mijn onderwerp “sociale angsten”. Heb je het eerste deel gemist? Of wil je nog even teruglezen? Klik dan hier.

“Waar zijn mensen met sociale angsten nu precies bang voor?”

Deze vraag had ik aan de leden van de groep gesteld. Ze hebben me uitgelegd dat hun leven wordt beïnvloed door irrationele gedachten. Ze zijn altijd bang voor kritiek en zullen niet zo makkelijk de aandacht trekken. Elke nieuwe situatie levert angst op en gaan ze het liefst zoveel mogelijk uit de weg. Ze hebben het gevoel minderwaardig te zijn, wat een grote invloed heeft op het beeld dat ze van zichzelf hebben. Ze kunnen niet van zichzelf houden, en kunnen het niet accepteren dat anderen tijd voor hen vrij maken, want dat zijn ze niet waard. Naar een supermarkt gaan om boodschappen te halen, kan voor sommigen zelfs al een grote uitdaging zijn.

Maar toch gaan ze heel vaak over hun eigen grenzen heen, want ze willen absoluut niet anders zijn dan anderen. Wat het voor hen zo moeilijk maakt, is dat ze zelf weten dat hun gedachten niet gebaseerd zijn op de waarheid, maar toch is dit wel iets wat hun hele leven zal blijven beïnvloeden.

Benieuwd naar het volgende deel? Volg mijn blog om niks te hoeven missen …

Herken jij jezelf in dit verhaal en zoek je hulp? Neem anoniem contact op met de professionele hulpverleners van MIND Korrelatie via www.mindkorrelatie.nl. Je kunt met een hulpverlener bellen, chatten, appen of mailen.

Inmiddels staan alle delen al online. Klik hier voor Deel 3Deel 4 en Deel 5

 

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is veertig jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op 9 oktober 2021 verscheen haar debuutroman 'Met mij is toch niks mis'. Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

5 gedachten over “Deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: