Aspirant schrijfster

Hoofdstuk voor hoofdstuk begint mijn boek te groeien. Het is een mooi proces. Elke dag krijg ik tips, adviezen en informatie om mezelf steeds verder te ontwikkelen.

Het is zó leuk om me bezig te houden met het schrijven van mijn verhaal. Knutselen met woorden, plannen, organiseren en ontzettend veel ideeën die ik het liefst vandaag nog uitgewerkt wil hebben. Inspiratie genoeg. Ik heb een doel, een missie. Wat zal het mooi zijn als mijn droom uitkomt.

De mensen die me kennen, weten dat ik een burn out heb, en al enkele maanden probeer te herstellen van deze vervelende kwaal. De symptomen die hierbij horen, zijn niet echt ideaal om als “leerling” schrijfster aan te slag te gaan.

Een burn out betekent dat je concentratie erg slecht is en je voortdurend moe bent. Niet echt handig als je iets probeert te produceren en je koppie erbij moet houden. Daarnaast is het ook echt onmogelijk om actief bezig te zijn, terwijl al je energie op is. Het is dus, net als met al mijn andere activiteiten, flink plannen om toch elke dag iets te kunnen doen. Waarom dan toch schrijven? Juist nu?

Ik haal inspiratie uit deze ziekte. Niet alleen ik, maar ook Sophia, de hoofdpersoon, heeft last van een burn out. Onze emoties, gevoelens en gedachten bestaan nu, en juist daarom is dit het perfecte moment om hierover te schrijven. Al moet ik toegeven dat dit niet altijd makkelijk is.

Ja, ik heb regelmatig een dip, en dan komt er van schrijven niks terecht. Soms zijn er dagen dat ik niet verder kom dan één regel. Toch is er altijd wel iets wat ik kan doen. Een wandeling door de natuur helpt me te ontspannen en geeft me inspiratie. Zelfs de aanwezigheid van onze katten kan me al enorm helpen om verder te komen. En als schrijven een dag niet lukt, zijn er genoeg dingen die ik toch kan doen om mezelf als beginnende schrijfster te ontwikkelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het lezen van een boek en daar schrijftechnieken uit halen.

Maar als ook dat niet lukt, is het niet erg. De deadline voor mijn boek staat nog niet vast, want rusten en herstellen zijn nu het allerbelangrijkste.

 

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: