Genieten

Wat een heerlijk weer hebben we vandaag gehad, toch? Na het broeierige weer van de afgelopen dagen, was het vandaag eindelijk tijd voor wat verkoeling, en van tijd tot tijd een verfrissend buitje.

’s Morgens was het droog. Na een flinke blessure aan mijn voet heb ik vanmorgen voor het eerst weer mijn hardloopschoenen aangetrokken. Na een paar weken zonder sporten was mijn conditie weer tot het dieptepunt gezakt, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was genieten van mijn grote teen tot aan mijn kruin. De wind door mijn haar, de vogels in de bomen, mensen die in hun auto stapten op weg naar hun werk. De stem in mijn koptelefoon vertelde me hoe hard ik moest rennen en met wat fijne loopmuziek was het plaatje compleet.

De training duurde twintig minuten. Ik werd volop voorzien van complimentjes en motiverende teksten door de dame van mijn hardloop app en voordat ik het wist, had ik mijn doel bereikt. Yes!

Mijn telefoon ging uit en de koptelefoon werd opgeborgen. Het was tijd om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Ik was aangekomen bij het mooiste plekje van Waalwijk: de bossen van Plantloon. Hier kom ik tot rust. Het uitzicht is adembenemend en ik zie elke keer weer iets nieuws. Vandaag waren het hele kleine kikkertjes die over het bospad sprongen. Wonderlijk om te zien. Ik moest goed kijken waar ik liep, want ik wilde er natuurlijk niet op gaan staan. De muggen vonden me denk ik erg aantrekkelijk, want ze wilden allemaal even bij me komen zitten. Ik hou niet zo van deze insecten. Wel van de bijzondere vogels die hier rondvliegen. Wat een fantastische exemplaren.

De buitenlucht, de omgeving, de geluiden, de geuren, ze zorgen voor ontspanning, maar ook voor inspiratie en nieuwe ideeën. Wat nou als …

Thuis zet ik meteen de laptop aan en begin te schrijven. De woorden verschijnen in een razend tempo op mijn beeldscherm. Ik schrijf, ik typ, ik zoek wat op internet en voordat ik het weet is de ochtend voorbij. Shit! ik heb een afspraak. Tijd om te rennen, anders kom ik nog te laat. Wat voelt het toch heerlijk om zo je dag te kunnen beginnen.

 

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: