Schrijven doe je alleen?

Vandaag lukt het me niet om te schrijven. Een mus op het dak is al reden genoeg om afgeleid te zijn. Buiten gebeuren de meest interessante dingen en als de focus er niet is, kan ik net zo goed stoppen. Op dit soort momenten krijg ik niet de juiste woorden op papier, zelfs niet na een half uurtje wandelen.

Betekent dit dat ik heel de dag niks aan mijn boek doe? Nee hoor, integendeel. Voor het schrijven van een boek is meer nodig dan in je eentje, op een verlaten plek in huis toveren met woorden.

Ik weet genoeg over het onderwerp van het boek, maar toch is het belangrijk om me er nog meer in te verdiepen. Boeken, artikelen, maar ook gesprekken met anderen zijn van essentieel belang om de juiste diepgang te kunnen vinden. De testlezers en schrijfcoach helpen me om alles te controleren op inhoud, spelling en alle andere voorwaarden waar een goed boek aan moet voldoen.

Ook vind ik het belangrijk om me nu al bezig te houden met de boekpromotie. Het verhaal is nog lang niet klaar, maar als het zover is, zal het boek zich niet vanzelf gaan verkopen. Met een beetje mazzel vind ik een uitgever die mijn boek uit wil geven. Maar naast het schrijven van een persbericht zal ik de reclame toch echt zelf moeten doen. Ook dit is een onderdeel van het schrijven.

Het belooft een mooi verhaal te gaan worden waar ik nu al trots op ben. Daarom mag het steeds meer in de schijnwerpers komen te staan. Iedereen mag weten dat mijn boek er komt. Op mijn facebookpagina staat hij nu al op een erepodium. Heb je hem nog niet gezien. Klik hier.

Gelukkig mag ik mijn rol als schrijfster op de achtergrond uitvoeren. Of niet?

 

 

 

 

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: