Slik

Vanmiddag kreeg ik het eerste hoofdstuk terug van mijn schrijfcoach. Oei, dat was schrikken! Met allerlei kleurtjes heeft ze aanwijzingen gegeven, verbeteringen en uitleg over taalfouten. Help! Ik dacht dat het al best goed was, maar ze had er een kleurrijk geheel van gemaakt. Elk kleurtje was een fout of opmerking en mijn document stond er vol mee.

De moed zonk in mijn schoenen. Ik heb het altijd al lastig gevonden om kritiek te krijgen, maar zij is wel héél streng. Onzeker vraag ik me af of ik wel goed genoeg ben. Heb ik me niet teveel in dit project gestopt? Kan ik er niet beter gewoon mee stoppen?

Het duurt even voor het tot me doordringt. Ik heb haar aangenomen om mijn teksten te beoordelen. Natuurlijk is het belangrijk dat ze kritisch is. Met een zucht neem ik alle informatie nog eens door en beschaamd glijdt er een lach op mijn gezicht. De begeleidende mail staat naast haar bevindingen ook vol met complimenten. Ze is meteen al nieuwsgierig naar het volgende hoofdstuk, leeft nu al mee met de hoofdpersoon en het stuk is vlot en pakkend geschreven.

“De ik-persoon komt nerveus, maar sympathiek over, en je laat mooi terloops heel wat van haar karakter zien. Echt goed gedaan.”

Dat kan ik mooi in mijn zak steken. Opnieuw open ik het document en na een paar minuten heb ik me door alle kleurtjes heen gewerkt. Nog een laatste keuring en dan is het eerste hoofdstuk helemaal af.

 

 

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: