Wie is Sophia?

Ben jij inmiddels al nieuwsgierig geworden naar de hoofdpersoon?

“Alles onder controle” is het verhaal van Sophia de Kort. Een jonge vrouw van zesendertig jaar. Samen met haar vriend Peter woont ze al meer dan vijftien jaar in een klein, rustig stadje in het zuiden van Nederland. Vorig jaar is Sammy erbij gekomen. Een zwarte poes met een wit plekje op haar borst.

Sophia staat altijd klaar voor anderen. Het werk in de ouderenzorg is haar dan ook op het lijf geschreven. Afgelopen jaar mocht ze zelfs, op kosten van haar werkgever, terug naar school. En nu doet ze, naast haar taken als verzorgende, ook andere dingen. Collega’s coachen bijvoorbeeld, presentaties geven en familieleden informeren. Alles op het gebied van dementie. Maar of dit nu echt iets is wat bij haar past?

Sophia werkt graag. Ze ziet zichzelf als positieve workaholic. Alles doet ze met een lach. Je zult haar niet makkelijk zien klagen. Ze heeft geleerd om haar eigen boontjes te doppen. Hulp vragen betekent dat ze iemand anders lastig moet vallen. En dat mag absoluut niet gebeuren. Ach, ze kan het allemaal zelf wel. Oefening baart kunst, toch?

Sophia is een behoorlijke doorzetter. Wat je niet kunt, kun je leren. “Kan ik niet” staat niet in haar woordenboek. Wat er ook niet in te vinden is: “Goed, is goed genoeg.” Alles moet perfect. En als ze dan toch nog kritiek krijgt, vindt ze dit vreselijk.

In “Alles onder controle” vertelt Sophia over de tijd waarin zij zichzelf ziet veranderen in een extreme lastpost. Ze worstelt met zichzelf en haar omgeving. Ze krijgt te maken met allerlei verschillende hulpverleners en gevoelens. Emoties stapelen zich op. De ene na de andere diagnose wordt op haar bordje geworpen. Ze dreigt alles te verliezen.

Zullen haar doorzettingsvermogen en haar positieve kijk op de wereld haar kunnen helpen?

Gepubliceerd door Elly schrijft

Elly is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend, twee cavia's en twee katten in het Brabantse Waalwijk. Vanaf jonge leeftijd schrijft ze al fantasieverhaaltjes, verslindt ze boeken in allerlei genres en typt makkelijk leesbare verslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment schrijft ze aan haar boek "Alles onder controle." Een psychologische roman over sociale angst. Haar blogs gaan over dagelijkse dingen, psychische klachten en de ontwikkelingen rondom haar boek. Wil je niks missen? Kijk in de rechterkolom en zorg dat je als eerste de link naar de nieuwste blog in je mailbox krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: